Miten seksilelut muuttavat seksiä?

Seksileluja on tutkitusti käytetty jo Antiikin Kreikan ajoista lähtien. Välineitä oli myynnissä yleisillä kauppapaikoilla ja kohderyhmänä olivat yleensä naiset, joiden miehet olivat kuolleet tai muuten pitkiä aikoja poissa vaimonsa tyköä. Dildojen lisäksi jo Antiikin Kreikan aikoina huomattiin liukasteen merkitys. Liukkarina toimikin kätevästi oliiviöljy. Vibraattori tuli kuvioihin mukaan 1800-luvun lopulla ja se olikin ensimmäisten joukossa, kun listataan sähkökäyttöisiä kodinkoneita. Seksileluja on siis arvostettu kautta aikojen, tosin häveliäisyys siirsi seksilelujen mainonnan useiksi kymmeniksi vuosiksi yleisistä sanomalehdistä enemmän seksivälineitä myyvien liikkeiden alle. Nykyään seksilelut tuodaan taas enemmän esiin ja niitä myydään myös apteekeissa ja marketeissa. Miten seksilelut sitten muuttavat seksiä? Onko seksilelu pois läheisyydestä vai tuovatko seksilelut ihmiset lähemmäs toisiaan?

Seksilelujen käyttö yksin ja yhdessä

Seksilelut eivät jää pelkästään sinkkujen käyttöön, vaan niitä käytetään myös pariskuntien kesken, niin yksin kuin yhdessä. Parisuhteen seksi voi siis yhtä hyvin olla niin sooloseksiä, kuin läheisyyttä ja kokeiluja yhdessä. Seksileluja on suunnattu miehille, naisille ja pariskunnille. Toki seksilelujen kohdalla vain mielikuvitus on rajana, joten jokainen kokeilee sitä, mikä itseä kiihottaa. Osa voi kokea seksivälineen aluksi uhkana ja voi tulla riittämättömyyden tunteita liittyen seksiin. Parisuhteessa seksivälineiden ostaminen vaatiikin yleensä avointa keskustelua aiheesta. Seksivälineet voivat nousta aluksi suureen rooliin ja seksistä tulee ns. välineurheilua. Uuden opettelu voi olla myös vähän säätämistä, mikä voi laskea kiihotusta, mutta kun laitteen käyttö on hallussa, niin voi taas rentoutua ja heittäytyä seksiin enemmän.

Seksilelut muuttavat seksiä aina jollakin tasolla ja toisaalta välillä voi olla hyvä jättää lelut myös pois ja keskittyä vain toiseen ihmiseen. Liukaste on kuitenkin ehdoton lisä seksiin kuin seksiin, koska se lisää varmasti molempien osapuolten nautintoa ja toimii samanlailla myös sooloseksissä. Seksilelut voivat avata sitä, mikä itseä ja kumppania kiihottaa ja minkälaisesta seksistä nauttii. Kokeileminen on jännittävää ja kiihottavaa, jos kumppani on avoimin mielin mukana. Osa seksileluista voi jäädä kaapinperälle pölyttymään, jos niiden käyttö ei innosta. Osa taas voi tulla viikottaiseen käyttöön. Seksilelujen käyttö riippuu myös parisuhteesta: toinen osapuoli ei välttämättä ole innostunut seksileluista, kun taas toinen voi kiihottua paljonkin erilaisista välineistä. Seksilelut voivat siis olla parisuhteessa myös sooloseksiä varten tai toinen osapuoli voi vähitellen innostua niistä. Seksissä toista ei voi painostaa erilaisten seksivälineiden käyttöön, vaan se vaatii avointa keskustelua ja kompromisseja. Erityisesti sadomasokistiset seksilelut ja -kokeilut ovat herkkä alue ja niiden kanssa tulee kuulostella, että kumppani varmasti nauttii, eikä koe painostusta tai kipua seksin aikana.

Parisuhdeseksi vaatii sovittelua ja kompromisseja

Seksi on parisuhteessa yleinen riidanaihe, koska usein suhteen toinen osapuoli on seksuaalisesti aktiivisempi kuin toinen. Myös seksilelujen kohdalla halut voivat poiketa merkittävästi. Parisuhteessa seksilelut voivat lisätä epävarmuutta omasta seksuaalisuudesta, mutta niiden avulla parisuhdeseksiin voi myös löytää aivan uusia ulottuvuuksia. Tärkeää onkin, että molemmat parisuhteen osapuolet kuuntelevat toistensa toiveita ja yrittävät löytää myös seksiin kompromisseja. Toista ei kannata tyrmätä heti uusista kokeiluehdotuksista, mutta toisaalta painostuskaan ei johda hyvään lopputulokseen. Hyvä ja tyydyttävä parisuhdeseksi on kuitenkin yleensä molempien osapuolten toiveena, joten keskustelun ja kokeiluiden avulla voidaan löytää ne keinot ja seksilelut, jotka piristävät omaa parisuhdetta ja tuovat nautinnollisemman seksielämän molemmille osapuolille. Yleensä seksilelut ovat kuitenkin mahdollisuus monipuolisempaan ja nautinnollisempaan seksiin.